חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » סופגניות של דודה רחל

סופגניות של דודה רחל

לא אוהבת סופגניות! גם לא ספינג' לא אוהבת! הנה אמרתי את זה. אבל! ואבל גדול! את הסופגניות של דודה רחל אוהבת! ממש אוהבת!

סופגניות של דודה רחל

רשימת מצרכים



בצק
לראש העיסה:
40 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/4 כוס מים
לבצק:
1/4 כוס סוכר
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1 קילו קמח
1 כפית מלח
450 מ"ל מים (בערך)
סירופ
1/2  קילו סוכר
מים עד 2 ס"מ בגובה מעט מעל הסוכר
מיץ מ 1/2 לימון

 

אופן ההכנה

מכינים ראש עיסה: בקערה קטנה מערבבים יחד את השמרים כפית הסוכר עם 1/4 כוס מים מערבבים ומניחים כמה דקות לתסיסה.
בקערה גדולה את הביצים הסוכר והשמן מערבבים היטב היטב עד שהסוכר בתערובת כמעט נמס.
בהדרגה מוסיפים חלק מהקמח ראש העיסה מוסיפים לקערה ולשים מעט.
מוסיפים חלק מהמים מערבבים מעט, מוסיפים את כל הקמח ולשים תוך כדי הכנסה הדרגתית של  המים.
לשים ידני עד לקבלת בצק מעט דביק ורך  הלישה כוללת היא לישה ידנית של כ 3 דקות רק עד  לאיחוד הבצק.
מניחים את הבצק למנוחה כאשר הוא מכוסה להשלשת הנפח של הבצק לפחות שעה וחצי שעתיים.
בשלב זה מכינים את הסירופ: בסיר רחב שניתן יהיה לטבול בו את הסופגניות לאחר הטיגון, מכניסים המים הסוכר והלימון.
מבשלים יחד על להבה בינונית עד לקבלת נוזל בצבע ענברי.
מכינים משטח עבודה מכוסה בסדין שחציו מקומח.
לאחר שהבצק תפח קורצים ממנו פיסות בצק  במשקל של  כ 60 גרם לערך.
מניחים את פיסות הבצק על החלק הלא מקומח של הסדין.
לאחר שמסיימים יוצרים מרצועות הבצק גלילים וסוגרים את הקצוות ומניחים על החלק המקומח של הסדין.
ממשיכים כך עם כל הבצק.
את הסגירה של העיגול עושים עם לחיצות קטנות על אזור החיבור עם סכין.
שלב הטיגון:
מחממים שמן בסיר בגובה של 5 ס"מ לפחות בחום של כ 170 מעלות ומתחילים בהכנסת הסופגניות לשמן , את הסופגנייה שגולגלה ראשונה יש להכניס ראשונה לשמן מן הסתם היא כבר תפחה.
מכניסים את הסופגניות לטיגון של כדקה מצד אחד ומצד שני עוד כ 40 שניות.
הסופגניות אמורות לקבל צבע שחום אך לא מידיי (ראו תמונות).
לאחר הטיגון מניחים את הסופגניות המטוגנות על נייר סופג.
לאחר מספר שניות יש לטבול את הסופגניות בסירופ מספר פעמים מכל צד ולהניח אותן בתוך מסננת לסינון הסירופ העודף.
זהו הפלא הזה בידכם! תהנו.

 

שמירת מתכון(0)

אצלנו במקום העבודה ובאירועים משפחתיים לא חוגגים שום דבר בלי הסופגניות האלו, יש להן מרקם שיד אלוהים נגעה בהן, אך האמת לאמיתה היא שרק דודה רחל נגעה והכינה אותן  והן פשוט חלום.
הן נמסות בפה כאשר מסביב יש להן מרקם נגיס שמתקבל  מהציפוי הסוכרי הסמיך שהתקשה אך רק מעט. הסופגנייה מקבלת מעטה שבעצם מחד מסתיר וכולא  בתוכו את הבצק האוורירי והטעים הזה ומאידך מבטל לחלוטין כל טעם של טיגון. כך מתקבלת סופגנייה רק שהדרך אליה לא פשוטה ולא קלה והיא רצופה בהקפדה על כמה פרטים  על מנת שנקבל את הסופגנייה המושלמת.
ואם לא אמרתי והתמונות לא הסבירו אז הסופגנייה היא סופגנייה עם חור!
את המתכון קיבלתי מדודה רחל, לוויתי אותה בהכנתם צעד צעד, תוכלו לקרוא על הביקור שלי אצלה כאן.

 

 

 

דגשים למתכון מנצח

הסופגניות צריכות להיות כדקה על נייר סופג לפני ששמים בסירופ. כאשר מצפים את הסופגניות הסירופ תמיד צריך להיות חמים אם הוא מתקרר יש להדליק את האש ולחמם מעט, טובלים את הסופגניות ומניחים במסננת כדי שעודפי הסירופ יסתננו החוצה – ניתן למחזר את שאריות הסירופ ולזרוק אותם חזרה לסיר ולחמם מעט.
מי רוצה לראות צילומים וסרטונים עם הסבר יכול להיכנס אליי לחשבון האינסטגרם שלי ולראות את ההילייטס של דודה רחל. במידה ואתם לא מוצאים אתם תמיד מוזמנים לפנות אליי בפרטי באינסטה ואני אשלח לכם קישור להילייטס בשמחה.

רשימת מצרכים



בצק
לראש העיסה:
40 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/4 כוס מים
לבצק:
1/4 כוס סוכר
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1 קילו קמח
1 כפית מלח
450 מ"ל מים (בערך)
סירופ
1/2  קילו סוכר
מים עד 2 ס"מ בגובה מעט מעל הסוכר
מיץ מ 1/2 לימון

 

אופן ההכנה

מכינים ראש עיסה: בקערה קטנה מערבבים יחד את השמרים כפית הסוכר עם 1/4 כוס מים מערבבים ומניחים כמה דקות לתסיסה.
בקערה גדולה את הביצים הסוכר והשמן מערבבים היטב היטב עד שהסוכר בתערובת כמעט נמס.
בהדרגה מוסיפים חלק מהקמח ראש העיסה מוסיפים לקערה ולשים מעט.
מוסיפים חלק מהמים מערבבים מעט, מוסיפים את כל הקמח ולשים תוך כדי הכנסה הדרגתית של  המים.
לשים ידני עד לקבלת בצק מעט דביק ורך  הלישה כוללת היא לישה ידנית של כ 3 דקות רק עד  לאיחוד הבצק.
מניחים את הבצק למנוחה כאשר הוא מכוסה להשלשת הנפח של הבצק לפחות שעה וחצי שעתיים.
בשלב זה מכינים את הסירופ: בסיר רחב שניתן יהיה לטבול בו את הסופגניות לאחר הטיגון, מכניסים המים הסוכר והלימון.
מבשלים יחד על להבה בינונית עד לקבלת נוזל בצבע ענברי.
מכינים משטח עבודה מכוסה בסדין שחציו מקומח.
לאחר שהבצק תפח קורצים ממנו פיסות בצק  במשקל של  כ 60 גרם לערך.
מניחים את פיסות הבצק על החלק הלא מקומח של הסדין.
לאחר שמסיימים יוצרים מרצועות הבצק גלילים וסוגרים את הקצוות ומניחים על החלק המקומח של הסדין.
ממשיכים כך עם כל הבצק.
את הסגירה של העיגול עושים עם לחיצות קטנות על אזור החיבור עם סכין.
שלב הטיגון:
מחממים שמן בסיר בגובה של 5 ס"מ לפחות בחום של כ 170 מעלות ומתחילים בהכנסת הסופגניות לשמן , את הסופגנייה שגולגלה ראשונה יש להכניס ראשונה לשמן מן הסתם היא כבר תפחה.
מכניסים את הסופגניות לטיגון של כדקה מצד אחד ומצד שני עוד כ 40 שניות.
הסופגניות אמורות לקבל צבע שחום אך לא מידיי (ראו תמונות).
לאחר הטיגון מניחים את הסופגניות המטוגנות על נייר סופג.
לאחר מספר שניות יש לטבול את הסופגניות בסירופ מספר פעמים מכל צד ולהניח אותן בתוך מסננת לסינון הסירופ העודף.
זהו הפלא הזה בידכם! תהנו.

 

סופגניות של דודה רחל

רשימת מצרכים



בצק
לראש העיסה:
40 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/4 כוס מים
לבצק:
1/4 כוס סוכר
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1 קילו קמח
1 כפית מלח
450 מ"ל מים (בערך)
סירופ
1/2  קילו סוכר
מים עד 2 ס"מ בגובה מעט מעל הסוכר
מיץ מ 1/2 לימון

 

אופן ההכנה

מכינים ראש עיסה: בקערה קטנה מערבבים יחד את השמרים כפית הסוכר עם 1/4 כוס מים מערבבים ומניחים כמה דקות לתסיסה.
בקערה גדולה את הביצים הסוכר והשמן מערבבים היטב היטב עד שהסוכר בתערובת כמעט נמס.
בהדרגה מוסיפים חלק מהקמח ראש העיסה מוסיפים לקערה ולשים מעט.
מוסיפים חלק מהמים מערבבים מעט, מוסיפים את כל הקמח ולשים תוך כדי הכנסה הדרגתית של  המים.
לשים ידני עד לקבלת בצק מעט דביק ורך  הלישה כוללת היא לישה ידנית של כ 3 דקות רק עד  לאיחוד הבצק.
מניחים את הבצק למנוחה כאשר הוא מכוסה להשלשת הנפח של הבצק לפחות שעה וחצי שעתיים.
בשלב זה מכינים את הסירופ: בסיר רחב שניתן יהיה לטבול בו את הסופגניות לאחר הטיגון, מכניסים המים הסוכר והלימון.
מבשלים יחד על להבה בינונית עד לקבלת נוזל בצבע ענברי.
מכינים משטח עבודה מכוסה בסדין שחציו מקומח.
לאחר שהבצק תפח קורצים ממנו פיסות בצק  במשקל של  כ 60 גרם לערך.
מניחים את פיסות הבצק על החלק הלא מקומח של הסדין.
לאחר שמסיימים יוצרים מרצועות הבצק גלילים וסוגרים את הקצוות ומניחים על החלק המקומח של הסדין.
ממשיכים כך עם כל הבצק.
את הסגירה של העיגול עושים עם לחיצות קטנות על אזור החיבור עם סכין.
שלב הטיגון:
מחממים שמן בסיר בגובה של 5 ס"מ לפחות בחום של כ 170 מעלות ומתחילים בהכנסת הסופגניות לשמן , את הסופגנייה שגולגלה ראשונה יש להכניס ראשונה לשמן מן הסתם היא כבר תפחה.
מכניסים את הסופגניות לטיגון של כדקה מצד אחד ומצד שני עוד כ 40 שניות.
הסופגניות אמורות לקבל צבע שחום אך לא מידיי (ראו תמונות).
לאחר הטיגון מניחים את הסופגניות המטוגנות על נייר סופג.
לאחר מספר שניות יש לטבול את הסופגניות בסירופ מספר פעמים מכל צד ולהניח אותן בתוך מסננת לסינון הסירופ העודף.
זהו הפלא הזה בידכם! תהנו.

 

15 Responses

    1. היי, ביקשתי ממנה והיא נתנה לי בכייף ואפילו הזמינה אותי לראות ולצלם איך היא עושה – ונתנה לי אישור לפרסם את המתכון. אני יודעת שהיא נתנה אותו תמיד אבל לא הצליח לאנשים כמוה ולכן תמיד חשבו שלא נתנה את המתכון האמיתי. אבל היום שראיתי איך היא מכינה אני מבינה שאנשים לא הצליחו כי צריך לראות את דרך ההכנה שזה הדבר החשוב כאן.

        1. היי, אם תכנסי אליי לאנסטגרם, תוכלי לראות את אופן ההכנה שמור בהיילטס – אם לא תמצאי תפני אליי בפרטי באינסטגרם ואשלח לך

    1. היי מירי, לדעתי אפשר בהחלט , אבל כל המהות של הסופגניות האלה הן החור והציפוי סוכר ש"מעלים" לחלוטין את טעם או הרגשת הטיגון של הבצק ושהן בעצם לא עבות מידיי וצורת הרידוד שלהן – אם בכל זאת תעשי אותן עגולות – תעשי אותן קטנות יחסית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה