6 – 7 תפוחי אדמה.
1/2 כוס שמן זית.
מלח.
זעתר – תתחילו עם 2 כפות ותוסיפו אם אתם אוהבים יותר.
חותכים את תפוחי האדמה, עם הקליפה לשישיות מכניסים אותם לסיר מלא מים שמכסה את תפוחי האדמה היטב.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ 15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
מסננים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר מעט – כ 10 דקות.
לאחר הקירור מוזגים עליהם את שמן הזית, מפזרים מלח מערבבים היטב. רצוי להכניס את התפוחים לקערה גדולה ולהקפיץ אותם עם השמן והמלח.
מניחים את כל תפוחי האדמה בתבנית תנור גדולה ומרווחים אותם.
יש להשתדל שהתפוחי אדמה לא יכנסו לתנור בערימה אלא כמה שיותר מרווחים כך ששטח הפנים יהיה רחב והתפוחים יצרבו היטב.
מכניסים את התבנית לתנור בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
מידי פעם רצוי לערבב את תפוחי האדמה עם תרבד או כף גדולה ולהמשיך באפיה עד שכל התפוחים שחומים היטב.
כאשר הם יוצאים מהתנור מפזרים עליהם את תערובת הזעתר ומגישים מיד.
תפוחי אדמה צרובים ואפויים הם תוספת רגילה העולה השולחן שלנו באופן דיי קבוע.
בדרך כלל יש לי תערובת תיבול קבועה לתפוחי האדמה המושלמים שלי.
הפעם לאחר שאלו יצאו מהתנור זהובים ומהבילים פיזרתי עליהם תוספת זעתר.
בהחלט יש כאן שיחוק, תנסו ותראו, תוספת מנצחת לתפוחי האדמה האפויים שלכם, כשאתם רוצים לגוון.
לאחר בישול התפוחים במים תקפידו לקרר מעט את תפוחי האדמה לפני הערבוב על מנת שהתפוחים לא יתפרקו ויהיו יציבים מעט יותר.
העדיפו למתכון זה את תפוחי האדמה עם הקליפה האדומה.
המתכון המובא כאן הוא עם הקליפה, אבל בהחלט ניתן להכין גם ללא קליפה.
6 – 7 תפוחי אדמה.
1/2 כוס שמן זית.
מלח.
זעתר – תתחילו עם 2 כפות ותוסיפו אם אתם אוהבים יותר.
חותכים את תפוחי האדמה, עם הקליפה לשישיות מכניסים אותם לסיר מלא מים שמכסה את תפוחי האדמה היטב.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ 15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
מסננים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר מעט – כ 10 דקות.
לאחר הקירור מוזגים עליהם את שמן הזית, מפזרים מלח מערבבים היטב. רצוי להכניס את התפוחים לקערה גדולה ולהקפיץ אותם עם השמן והמלח.
מניחים את כל תפוחי האדמה בתבנית תנור גדולה ומרווחים אותם.
יש להשתדל שהתפוחי אדמה לא יכנסו לתנור בערימה אלא כמה שיותר מרווחים כך ששטח הפנים יהיה רחב והתפוחים יצרבו היטב.
מכניסים את התבנית לתנור בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
מידי פעם רצוי לערבב את תפוחי האדמה עם תרבד או כף גדולה ולהמשיך באפיה עד שכל התפוחים שחומים היטב.
כאשר הם יוצאים מהתנור מפזרים עליהם את תערובת הזעתר ומגישים מיד.
6 – 7 תפוחי אדמה.
1/2 כוס שמן זית.
מלח.
זעתר – תתחילו עם 2 כפות ותוסיפו אם אתם אוהבים יותר.
חותכים את תפוחי האדמה, עם הקליפה לשישיות מכניסים אותם לסיר מלא מים שמכסה את תפוחי האדמה היטב.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ 15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
מסננים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר מעט – כ 10 דקות.
לאחר הקירור מוזגים עליהם את שמן הזית, מפזרים מלח מערבבים היטב. רצוי להכניס את התפוחים לקערה גדולה ולהקפיץ אותם עם השמן והמלח.
מניחים את כל תפוחי האדמה בתבנית תנור גדולה ומרווחים אותם.
יש להשתדל שהתפוחי אדמה לא יכנסו לתנור בערימה אלא כמה שיותר מרווחים כך ששטח הפנים יהיה רחב והתפוחים יצרבו היטב.
מכניסים את התבנית לתנור בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
מידי פעם רצוי לערבב את תפוחי האדמה עם תרבד או כף גדולה ולהמשיך באפיה עד שכל התפוחים שחומים היטב.
כאשר הם יוצאים מהתנור מפזרים עליהם את תערובת הזעתר ומגישים מיד.
הצטרפו לרשימת התפוצה