נתח של פילה מדומה או צלי כתף של קילו וחצי בטמפרטורת החדר
מצרכים לבישול ראשוני :
1/4 כוס שמן
בצל חתוך לשניים
עגבנייה חתוכה לארבע
6 גרגירי פלפל אנגלי
שני גבעולי סלרי עם העלים
מים עד לכיסוי הבשר
מצרכים לבישול סופי
1 בצל גדול קצוץ
1 עגבנייה גדולה מגוררת
1 פלפל ירוק מגורר
2 שיני שום כתושות
1 כפית וחצי פפריקה
מלח
3 כפות שמן חצי כוס כוסברה/פטרוזיליה או עלי סלרי
צורבים את הבשר היטב מכל צדדיו מוסיפים את כל המצרכים לבישול הראשוני מכסים במים ומבשלים לפחות כ 3 שעות על אש בינונית, עד שהנתח רך וניתן להכניס את סכין לתוכו בקלות.
למי שברשותו סיר לחץ יוכל לעשות זאת בבישול של כ 3/4 השעה לערך.
מסננים את הבשר מהנוזלים, מצננים אותו ולאחר שהוא מצונן מכניסים אותו למקרר למשך הלילה להתייצבות.
את הנוזלים מסננים מהירקות והתבלינים ושומרים בנפרד במקרר.
למחרת, פורסים את הבשר עם סכין חדה לפרוסות בעובי שאתם אוהבים, אני חותכת את פרוסות הבשר לעובי של כ ס"מ.
בסוטאג' מחממים את השמן מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה, מוסיפים את הפלפל והעגבנייה וממשיכים לטגן כחמש דקות עד שכל נוזלי העגבנייה מתאדים מוסיפים את השום והפפריקה וממשיכים בטיגון קל של כדקה שתיים ומיד מוסיפים ככוס מנוזלי הבישול של הבשר.
מסדרים היטב את הבשר בסיר כשהפרוסות חופפות האחת לשנייה מפזרים את עלים הירוקים (לא חובה) מוסיפים נוזל עד כיסוי פרוסות הבשר, ממליחים מורידים את להבת הבישול ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור לכ: שעה, לאחר כשעה מורידים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר רך מאוד ומתפרק. במידה והוא טרם הגיע לרמת עשיה שאתם רוצים, מוסיפים עוד נוזל וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
בסוף הבישול הרוטב צריך להצטמצם מאוד והבשר אמור להיות רך
בחגים אחד המאכלים שמבחינתי חובה שיהיו על השולחן הוא צלי.
צלי בקר או צלי בשר ברוטב פטריות או ברוטב פיקנטי.
הטכניקה להכנת הצלי היא זהה תמיד, אלא אם כן מדובר בצלי בשר בתנור שאז הטכניקה מעט שונה.
אתם תוכלו להשתמש בטכניקה של שליקת הבשר כמו שמובא כאן במתכון, כל אימת שבא לכם צלי אבל את הרוטב
תשנו על פי טעמכם.
בואו נדבר רגע על נתח הבשר, כמובן שהנתח המקובל על כולם לצלי בשר הוא כתף.
אתם בטח מכירים הנתח הזה עם הפס הג'לטיני שחוצה אותו לאורכו.
יש הטוענים שדווקא הפס הזה הוא זה שנותן את הטעם המיוחד לצלי.
אני מודה שאני פחות אוהבת את הנתח הזה דווקא בגלל הפס ולכן אני מעדיפה להשתמש בפילה מדומה,
גם אם הקצב שלי טוען פחות מתאים לצלי.
אני בהחלט לא מסכימה, לדעתי הנתח יוצא נהדר רך ונימוח, ואין לו את הפס…
לעיתים אני נתקלת בנתח כתף שהפס הג'לטיני מאוד קטן או אז אשמח להשתמש גם בנתח הזה, אבל כאמור זה לשיקול דעתכם.
אל תוותרו על קירור של כמה שעות במקרר, הוא זה שיניב לכם את היכולת לפרוס פרוסות יפות.
בהחלט ניתן לפרוס את הבשר לאחר ההכנה ולהקפיא אותו עד לשימוש. גם את הנוזל ניתן להקפיא זה בהחלט מומלץ לפני חגים שכדאי לעשות את כל ההכנות מראש.
המתכון לרוטב הוא רק המלצה לכו עם הלב שלכם.
נתח של פילה מדומה או צלי כתף של קילו וחצי בטמפרטורת החדר
מצרכים לבישול ראשוני :
1/4 כוס שמן
בצל חתוך לשניים
עגבנייה חתוכה לארבע
6 גרגירי פלפל אנגלי
שני גבעולי סלרי עם העלים
מים עד לכיסוי הבשר
מצרכים לבישול סופי
1 בצל גדול קצוץ
1 עגבנייה גדולה מגוררת
1 פלפל ירוק מגורר
2 שיני שום כתושות
1 כפית וחצי פפריקה
מלח
3 כפות שמן חצי כוס כוסברה/פטרוזיליה או עלי סלרי
צורבים את הבשר היטב מכל צדדיו מוסיפים את כל המצרכים לבישול הראשוני מכסים במים ומבשלים לפחות כ 3 שעות על אש בינונית, עד שהנתח רך וניתן להכניס את סכין לתוכו בקלות.
למי שברשותו סיר לחץ יוכל לעשות זאת בבישול של כ 3/4 השעה לערך.
מסננים את הבשר מהנוזלים, מצננים אותו ולאחר שהוא מצונן מכניסים אותו למקרר למשך הלילה להתייצבות.
את הנוזלים מסננים מהירקות והתבלינים ושומרים בנפרד במקרר.
למחרת, פורסים את הבשר עם סכין חדה לפרוסות בעובי שאתם אוהבים, אני חותכת את פרוסות הבשר לעובי של כ ס"מ.
בסוטאג' מחממים את השמן מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה, מוסיפים את הפלפל והעגבנייה וממשיכים לטגן כחמש דקות עד שכל נוזלי העגבנייה מתאדים מוסיפים את השום והפפריקה וממשיכים בטיגון קל של כדקה שתיים ומיד מוסיפים ככוס מנוזלי הבישול של הבשר.
מסדרים היטב את הבשר בסיר כשהפרוסות חופפות האחת לשנייה מפזרים את עלים הירוקים (לא חובה) מוסיפים נוזל עד כיסוי פרוסות הבשר, ממליחים מורידים את להבת הבישול ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור לכ: שעה, לאחר כשעה מורידים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר רך מאוד ומתפרק. במידה והוא טרם הגיע לרמת עשיה שאתם רוצים, מוסיפים עוד נוזל וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
בסוף הבישול הרוטב צריך להצטמצם מאוד והבשר אמור להיות רך
נתח של פילה מדומה או צלי כתף של קילו וחצי בטמפרטורת החדר
מצרכים לבישול ראשוני :
1/4 כוס שמן
בצל חתוך לשניים
עגבנייה חתוכה לארבע
6 גרגירי פלפל אנגלי
שני גבעולי סלרי עם העלים
מים עד לכיסוי הבשר
מצרכים לבישול סופי
1 בצל גדול קצוץ
1 עגבנייה גדולה מגוררת
1 פלפל ירוק מגורר
2 שיני שום כתושות
1 כפית וחצי פפריקה
מלח
3 כפות שמן חצי כוס כוסברה/פטרוזיליה או עלי סלרי
צורבים את הבשר היטב מכל צדדיו מוסיפים את כל המצרכים לבישול הראשוני מכסים במים ומבשלים לפחות כ 3 שעות על אש בינונית, עד שהנתח רך וניתן להכניס את סכין לתוכו בקלות.
למי שברשותו סיר לחץ יוכל לעשות זאת בבישול של כ 3/4 השעה לערך.
מסננים את הבשר מהנוזלים, מצננים אותו ולאחר שהוא מצונן מכניסים אותו למקרר למשך הלילה להתייצבות.
את הנוזלים מסננים מהירקות והתבלינים ושומרים בנפרד במקרר.
למחרת, פורסים את הבשר עם סכין חדה לפרוסות בעובי שאתם אוהבים, אני חותכת את פרוסות הבשר לעובי של כ ס"מ.
בסוטאג' מחממים את השמן מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה, מוסיפים את הפלפל והעגבנייה וממשיכים לטגן כחמש דקות עד שכל נוזלי העגבנייה מתאדים מוסיפים את השום והפפריקה וממשיכים בטיגון קל של כדקה שתיים ומיד מוסיפים ככוס מנוזלי הבישול של הבשר.
מסדרים היטב את הבשר בסיר כשהפרוסות חופפות האחת לשנייה מפזרים את עלים הירוקים (לא חובה) מוסיפים נוזל עד כיסוי פרוסות הבשר, ממליחים מורידים את להבת הבישול ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור לכ: שעה, לאחר כשעה מורידים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר רך מאוד ומתפרק. במידה והוא טרם הגיע לרמת עשיה שאתם רוצים, מוסיפים עוד נוזל וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
בסוף הבישול הרוטב צריך להצטמצם מאוד והבשר אמור להיות רך
הצטרפו לרשימת התפוצה
4 Responses
מהממת בשבילי הגרסה הזו חדשה מעניין אני אנסה ❤️
עדכני איך יצא
כמו כל המתכונים שלך – נראה ונשמע מעולה!! בטוחה שזה טעים לא פחות!!!!
תודה רבה מורן