חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Home » מתכונים » צלי בשר עם בצל ערמונים ותמר צהוב

צלי בשר עם בצל ערמונים ותמר צהוב

צלי בשר שמתאים מאוד לראש השנה בשל שילוב תמר הברהי הצהוב שמופיע אצלנו בשווקים בחגי תשרי אבל לא רק.

צלי בשר עם בצל ערמונים ותמר צהוב

רשימת מצרכים

מצרכים לבישול ראשוני של הצלי
נתח של פילה מדומה או צלי כתף של קילו וחצי בטמפרטורת החדר
מעט שמן
בצל
עלי דפנה
גרגירי פלפל אנגלי
שני גבעולי סלרי
מים עד לכיסוי הבשר

מצרכים להשלמת הבישול
1/3 כוס שמן
4 בצלים גדולים חתוכים לשניים ופרוסים לפרוסות דקות
2 כפות סוכר חום
2 שקיות ערמונים
אשכול של תמר ברהי חצויים לשניים ללא הגלעין
1.5 כפיות של ראס אל חנות
מלח לפי הטעם
גבעולי סלרי כולל עלים וגבעולים קצוצים
כ 4 כוסות ציר בשר

אופן ההכנה

הוראות הכנה לצלי
מלהיטים שמן בסיר שמתאים למידותיו של הנתח וצורבים את נתח הבשר מכל צדדיו.
מוסיפים את כל הירקות חתוכים גס והתבלינים לסיר מכסים במים.
מבשלים כ 3 שעות עד שנתח רך (ניתן לעשות את השלב הזה בסיר לחץ, זה יקצר את הזמן ל40 – 30 דקות לאחר הרתיחה).
כאשר הבשר רך מוציאים את הבשר מהסיר מצננים  את הנתח  במקרר למשך כ 3 שעות לפחות רצוי אפילו לילה שלם.
את הציר מסננים ושומרים  בקירור עד לשלב השלמת הבישול.
לאחר צינון הבשר פורסים את הבשר לפרוסות יפות בעובי שאתם מעדיפים.

השלמת הבישול
בסיר סוטאג' שטוח מטגנים עם השמן את פרוסות הבצל היטב עד שהם משחימים מעט.
לאחר השחמה קלה מוסיפים את הסוכר החום מנמיכים את האש וממשיכים לטגן על אש נמוכה.
לסיר מוסיפים את הערמונים והתמרים.
ממליחים את תוכן הסיר ומתבלים בכפית אחת של  ראס אל חנות ובכרכום– מערבבים.
מסדרים את פרוסות הצלי מעל הבצל – ממליחים ומתבלים את פרוסות הבשר בחצי הכפית הנותרת של ראס אל חנות.
מכסים את הפרוסות בציר ומבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה למחצה עד שהבשר רך ומבושל היטב והרוטב הצטמצם עד מעט פחות מגובה הבשר.
אם הבשר אינו מספיק רך לטעמכם מוסיפים עוד נוזל וממשיכים לבשל עד שהבשר רך.

שמירת מתכון(0)

צלי בשר, שמבושל עם הרבה בצל מטוגן, מעט מתקתק בשילוב ערמונים ותמר ברהי.
מנה חגיגית יפה וטעימה.

דגשים למתכון מנצח

ניתן להכין את הבשר מראש ולהקפיא את הפרוסות בקופסא אטומה.
גם את הציר ניתן להקפיא ולהפשיר את שניהם לפני השימוש.

רשימת מצרכים

מצרכים לבישול ראשוני של הצלי
נתח של פילה מדומה או צלי כתף של קילו וחצי בטמפרטורת החדר
מעט שמן
בצל
עלי דפנה
גרגירי פלפל אנגלי
שני גבעולי סלרי
מים עד לכיסוי הבשר

מצרכים להשלמת הבישול
1/3 כוס שמן
4 בצלים גדולים חתוכים לשניים ופרוסים לפרוסות דקות
2 כפות סוכר חום
2 שקיות ערמונים
אשכול של תמר ברהי חצויים לשניים ללא הגלעין
1.5 כפיות של ראס אל חנות
מלח לפי הטעם
גבעולי סלרי כולל עלים וגבעולים קצוצים
כ 4 כוסות ציר בשר

אופן ההכנה

הוראות הכנה לצלי
מלהיטים שמן בסיר שמתאים למידותיו של הנתח וצורבים את נתח הבשר מכל צדדיו.
מוסיפים את כל הירקות חתוכים גס והתבלינים לסיר מכסים במים.
מבשלים כ 3 שעות עד שנתח רך (ניתן לעשות את השלב הזה בסיר לחץ, זה יקצר את הזמן ל40 – 30 דקות לאחר הרתיחה).
כאשר הבשר רך מוציאים את הבשר מהסיר מצננים  את הנתח  במקרר למשך כ 3 שעות לפחות רצוי אפילו לילה שלם.
את הציר מסננים ושומרים  בקירור עד לשלב השלמת הבישול.
לאחר צינון הבשר פורסים את הבשר לפרוסות יפות בעובי שאתם מעדיפים.

השלמת הבישול
בסיר סוטאג' שטוח מטגנים עם השמן את פרוסות הבצל היטב עד שהם משחימים מעט.
לאחר השחמה קלה מוסיפים את הסוכר החום מנמיכים את האש וממשיכים לטגן על אש נמוכה.
לסיר מוסיפים את הערמונים והתמרים.
ממליחים את תוכן הסיר ומתבלים בכפית אחת של  ראס אל חנות ובכרכום– מערבבים.
מסדרים את פרוסות הצלי מעל הבצל – ממליחים ומתבלים את פרוסות הבשר בחצי הכפית הנותרת של ראס אל חנות.
מכסים את הפרוסות בציר ומבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה למחצה עד שהבשר רך ומבושל היטב והרוטב הצטמצם עד מעט פחות מגובה הבשר.
אם הבשר אינו מספיק רך לטעמכם מוסיפים עוד נוזל וממשיכים לבשל עד שהבשר רך.

צלי בשר עם בצל ערמונים ותמר צהוב

רשימת מצרכים

מצרכים לבישול ראשוני של הצלי
נתח של פילה מדומה או צלי כתף של קילו וחצי בטמפרטורת החדר
מעט שמן
בצל
עלי דפנה
גרגירי פלפל אנגלי
שני גבעולי סלרי
מים עד לכיסוי הבשר

מצרכים להשלמת הבישול
1/3 כוס שמן
4 בצלים גדולים חתוכים לשניים ופרוסים לפרוסות דקות
2 כפות סוכר חום
2 שקיות ערמונים
אשכול של תמר ברהי חצויים לשניים ללא הגלעין
1.5 כפיות של ראס אל חנות
מלח לפי הטעם
גבעולי סלרי כולל עלים וגבעולים קצוצים
כ 4 כוסות ציר בשר

אופן ההכנה

הוראות הכנה לצלי
מלהיטים שמן בסיר שמתאים למידותיו של הנתח וצורבים את נתח הבשר מכל צדדיו.
מוסיפים את כל הירקות חתוכים גס והתבלינים לסיר מכסים במים.
מבשלים כ 3 שעות עד שנתח רך (ניתן לעשות את השלב הזה בסיר לחץ, זה יקצר את הזמן ל40 – 30 דקות לאחר הרתיחה).
כאשר הבשר רך מוציאים את הבשר מהסיר מצננים  את הנתח  במקרר למשך כ 3 שעות לפחות רצוי אפילו לילה שלם.
את הציר מסננים ושומרים  בקירור עד לשלב השלמת הבישול.
לאחר צינון הבשר פורסים את הבשר לפרוסות יפות בעובי שאתם מעדיפים.

השלמת הבישול
בסיר סוטאג' שטוח מטגנים עם השמן את פרוסות הבצל היטב עד שהם משחימים מעט.
לאחר השחמה קלה מוסיפים את הסוכר החום מנמיכים את האש וממשיכים לטגן על אש נמוכה.
לסיר מוסיפים את הערמונים והתמרים.
ממליחים את תוכן הסיר ומתבלים בכפית אחת של  ראס אל חנות ובכרכום– מערבבים.
מסדרים את פרוסות הצלי מעל הבצל – ממליחים ומתבלים את פרוסות הבשר בחצי הכפית הנותרת של ראס אל חנות.
מכסים את הפרוסות בציר ומבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה למחצה עד שהבשר רך ומבושל היטב והרוטב הצטמצם עד מעט פחות מגובה הבשר.
אם הבשר אינו מספיק רך לטעמכם מוסיפים עוד נוזל וממשיכים לבשל עד שהבשר רך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה