1 ראש סלרי גדול חתוך לקוביות
2 שומר גדולים פרוס לציפסים גדולים
3 גזרים חתוכים גס
4 גבעולי סלרי נקיים חתוכים לרצועות
2 – 3 בצלים חתוכים לרבעים
לימון גדול ללא קליפה חתוך לקוביות גדולות
1 תפוז ללא קליפה חתוך לקוביות גדולות
מיץ משני תפוזים
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
1/3 כוס דבש
מניחים את כל הירקות כולל קוביות הלימון והתפוז בסיר סוטאג' שמתאים לתנור
מתבלים במלח פלפל שמן זית דבש ומיץ הלימון
מכסים בנייר אפיה רטוב וסחוט ומעל מכסה ומכניסים לתנור ל 180 מעלות ל 25 דקות
לאחר מכן מוציאים את הכיסוי מערבבים מעט ומרטיבים את הירקות עם הרוטב שנוצר בתחתית
ומכניסים לתנור ל 15 דקות נוספות להשחמה.
את הרעיון למתכון הזה קיבלתי משני מתכונים שאני מכירה, הראשון הוא סלט ראש סלרי שמתבשל עם תפוז ולימון ובסופו מתקבל סלט מהמם שמעצים את טעמי הסלרי אל מול המתיקות והחמיצות המתקבלת מהשילוב. והשני הוא למי מכם שמכירים "האפיו" תבשיל ירקות של ראש סלרי וגזר שמתבשלים עם סוכר ולימון וגם ומתקבלים גם הם בטעם מתוק חמוץ
אני פשוט אימצתי את שני המתכונים עם כל הירקות שאני אוהבת והנה לכם מנה צמחונית יפיפייה טעימה שהיא משהו אחר.
תנסו להשתמש בראש סלרי כשהוא בעונה – זה מעדן
אתם יכולים לצלות כל שורש שאתם אוהבים
הירקות טעימים ומתאימים לאכילה גם שהם חמים וגם שהם קרים
התבשיל מאוד יכול להתאים לשולחן ערב ראש השנה
1 ראש סלרי גדול חתוך לקוביות
2 שומר גדולים פרוס לציפסים גדולים
3 גזרים חתוכים גס
4 גבעולי סלרי נקיים חתוכים לרצועות
2 – 3 בצלים חתוכים לרבעים
לימון גדול ללא קליפה חתוך לקוביות גדולות
1 תפוז ללא קליפה חתוך לקוביות גדולות
מיץ משני תפוזים
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
1/3 כוס דבש
מניחים את כל הירקות כולל קוביות הלימון והתפוז בסיר סוטאג' שמתאים לתנור
מתבלים במלח פלפל שמן זית דבש ומיץ הלימון
מכסים בנייר אפיה רטוב וסחוט ומעל מכסה ומכניסים לתנור ל 180 מעלות ל 25 דקות
לאחר מכן מוציאים את הכיסוי מערבבים מעט ומרטיבים את הירקות עם הרוטב שנוצר בתחתית
ומכניסים לתנור ל 15 דקות נוספות להשחמה.
1 ראש סלרי גדול חתוך לקוביות
2 שומר גדולים פרוס לציפסים גדולים
3 גזרים חתוכים גס
4 גבעולי סלרי נקיים חתוכים לרצועות
2 – 3 בצלים חתוכים לרבעים
לימון גדול ללא קליפה חתוך לקוביות גדולות
1 תפוז ללא קליפה חתוך לקוביות גדולות
מיץ משני תפוזים
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
1/3 כוס דבש
מניחים את כל הירקות כולל קוביות הלימון והתפוז בסיר סוטאג' שמתאים לתנור
מתבלים במלח פלפל שמן זית דבש ומיץ הלימון
מכסים בנייר אפיה רטוב וסחוט ומעל מכסה ומכניסים לתנור ל 180 מעלות ל 25 דקות
לאחר מכן מוציאים את הכיסוי מערבבים מעט ומרטיבים את הירקות עם הרוטב שנוצר בתחתית
ומכניסים לתנור ל 15 דקות נוספות להשחמה.
הצטרפו לרשימת התפוצה