2 – 3 בצלים גדולים פרוסים לחצי ואז לפרוסות דקות
1/4 כוס שמן
2 דלעת ערמונים חתוכים לרבעים
5-6 פרוסות דקות של דלעת
1/2 דלורית חתוכה לקוביות
2 גזרים
2 בצלים חתוכים לארבע
חופן צימוקים
5 -6 תמרים צהובים (בעונה)
מלח
חצי כפית כרכום
חצי כוס סוכר חום
1 מקל קינמון
1 ליטר מים או מיץ תפוזים סחוט טרי (אפשר חצי חצי)
בסיר סוטאג' רחב שיכול להכיל את כל הירקות מטגנים בשמן את פרוסות הבצל עד שהן שחומות.
מוסיפים את כל הירקות עם כל התבלינים הסוכר והנוזלים לסיר, מבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה את הירקות עד לרכות כשלושת רבעי השעה לערך.
לאחר שהכל רך מכניסים לתנור לעוד כ 20 דקות להשחמה.
אין שום סיכוי שאני אכין קוסקוס ולידו לא אכין סיר קטן של ירקות מתוקים עבור הבן הקטן שלי עוז.
סיר הירקות הללו הוא בהחלט חביב גם עליי במיוחד והוא משנה את פניו מעט לפי העונה ולפי מה שיש בה ולפי החג.
בדרך כלל אני מכניסה לסיר דלעות מכל הסוגים, אני הכי אוהבת את דלעת הערמונים וברור שמדובר בסיר ירקות מתוקים לראש שנה שבו הוא חובה, ואז נכנסים אליו גם תמרים צהובים מגולענים חצויים ורימונים.
הסיר ברובו בעצם מלא בירקות כתומים הכוללים לא רק דלעות אלא גם גזר כרישה ואפילו בטטה אבל לא רק.
הוא בהחלט יכול לקבל לתוכו פירות יבשים או טריים כמו משמשים, שזיפים שחורים, צימוקים ואפילו ענבים
וערמונים יעשו לו רק טוב, ואם זו חגיגה אז קשטו אותו בשקדים או אגוזים קלויים והוא יקבל אליו באהבה אפילו מעט טרגון.
מי שבעניין בהחלט יכול לבשל את כל הירקות ביחד עם נתחי עוף או אסדו אבל תעשו זאת רק לאחר שהבשר מבושל ומוכן והציר ישמש אתכם כנוזל לבישול הירקות.
אם אתם משתמשים בבטטה, תקפידו להכניס אותה לסיר רק בחצי שעה האחרונה של הבישול.
הכמויות של הירקות הינה המלצה בלבד והיא לפי טעמכם.
תוכלו להוסיף מה שבא לכם על פי טעמכם האישי לסיר הזה.
2 – 3 בצלים גדולים פרוסים לחצי ואז לפרוסות דקות
1/4 כוס שמן
2 דלעת ערמונים חתוכים לרבעים
5-6 פרוסות דקות של דלעת
1/2 דלורית חתוכה לקוביות
2 גזרים
2 בצלים חתוכים לארבע
חופן צימוקים
5 -6 תמרים צהובים (בעונה)
מלח
חצי כפית כרכום
חצי כוס סוכר חום
1 מקל קינמון
1 ליטר מים או מיץ תפוזים סחוט טרי (אפשר חצי חצי)
בסיר סוטאג' רחב שיכול להכיל את כל הירקות מטגנים בשמן את פרוסות הבצל עד שהן שחומות.
מוסיפים את כל הירקות עם כל התבלינים הסוכר והנוזלים לסיר, מבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה את הירקות עד לרכות כשלושת רבעי השעה לערך.
לאחר שהכל רך מכניסים לתנור לעוד כ 20 דקות להשחמה.
2 – 3 בצלים גדולים פרוסים לחצי ואז לפרוסות דקות
1/4 כוס שמן
2 דלעת ערמונים חתוכים לרבעים
5-6 פרוסות דקות של דלעת
1/2 דלורית חתוכה לקוביות
2 גזרים
2 בצלים חתוכים לארבע
חופן צימוקים
5 -6 תמרים צהובים (בעונה)
מלח
חצי כפית כרכום
חצי כוס סוכר חום
1 מקל קינמון
1 ליטר מים או מיץ תפוזים סחוט טרי (אפשר חצי חצי)
בסיר סוטאג' רחב שיכול להכיל את כל הירקות מטגנים בשמן את פרוסות הבצל עד שהן שחומות.
מוסיפים את כל הירקות עם כל התבלינים הסוכר והנוזלים לסיר, מבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה את הירקות עד לרכות כשלושת רבעי השעה לערך.
לאחר שהכל רך מכניסים לתנור לעוד כ 20 דקות להשחמה.
הצטרפו לרשימת התפוצה