חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
אירן

המתכון של אירן iren

אירן iren

צוות המשרד שלי היה מחכה בכליון עיניים ליום ההולדת של מנהלת הלשכה שלנו. כי כאשר הגיע היום היא הייתה מגיעה עמוסה בכל טוב, אני בעיקר חיכיתי לאורז הפרסי שחמותה אירן הייתה מכינה לנו. בהזדמנות הראשונה שנקרתה בדרכי ביקשתי ממנה שתיקח אותי לפגוש אותה וללמוד ממנה את רזי הכנת האורז הפרסי

זה קרה, קבענו! קיבלתי מסר שאירן אפילו שמחה להשתתף בפרויקט הקטן שלי המתעד את המאמות האדירות שלנו בפעולה במטבח.

בשעות אחר הצהריים  המוקדמות הגעתי לפגוש את אירן. הדלת נפתחה ומולי נעמדה אישה קטנטנה עם חיוך  מתוק וטוב, עם שמלה סגולה שהבליטה את נעימות פניה.   היא פרסה את ידיה לקבל אותי בחום ואז נזכרה "קורונה" והחליפה את תנועות החיבוק ללחיצת מרפק .

היא הגיעה ערוכה ומוכנה למפגש והביאה אתה כמויות אדירות של אורז, ואת הסירים שלה מהבית, אוי איך שערימת הסירים הזו עשתה לי צמרמורת. אותם הסירים שלדעתי רבים מאתנו מחזיקים בהם כזיכרון מתוק של הסבתות  / המאמות הפרטיות שלנו.

במיומנות  רבה היא החלה במלאכה, תוך שעתיים וחצי העמידה שלוש סירים ענקיים של אורז

סיר ראשון של אורז עם אפונה ושמיר, סיר שני אורז לבן וסיר שלישי של אורז עם גזר, קליפות תפוז וצימוקים . לכל הסירים הייתה את שכבת התהאדיג המפורסמת. אותה שכבה קראנצית של תפוחי אדמה חרוכה שנוצרת בתחתית סיר האורז.

זאת הייתה בהחלט ח ג י ג ה של אורז פרסי!!

ניסיתי לתעד כל צעד וכל שעל שעשתה. היא התרוצצה במטבח במהירות וביעילות....כל סוגי  האורז עברו תחת ידיה את אותם שלבי בישול , השוני היה רק בסוף של תהליך הבישול  באופן שהטמיע בכל אורז  טעמים אחרים .

בתחילה, האורז הבסמטי, נשטף היטב, ואז עבר להשריה  במי מלח לכ: 20 דקות.

לאחר מכן סונן והורתח בהרבה מים – כמו פסטה במי מלח - (יש להמליח היטב את המים כמו מי ים)  עד שהוא רך למחצה. הוא סונן שוב ממי ההרתחה.

בשלב זה היא חיממה בסיר את השמן והוסיפה לו תבלינים: כרכום וכמון לאחר כמה דקות שבהם התבלינים "נפתחו" בשמן החם, מוסיפים לו  מעט מים להפסקת הרתיחה – או אז נוצר מעין רוטב צהוב זהוב, שמחצית ממנו מעבירים לכלי אחר.

לתוך  הרוטב הזהוב שנשאר בתחתית הסיר מתחילים לסדר את  תפוחי האדמה וגם בצל הפרוס בעובי של כס"מ/ס"מ וחצי. מעליהם שמים את  האורז ומבשלים על להבה גבוהה, במכסה פתוח כאשר מתחילים לצאת אדים מהסיר, מוסיפים בתנועות זילוף מעל האורז את החלק השני של הרוטב ששמרנו בצד. מנמיכים אתה הלהבה,  מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה או על הפלטה כ 40 דקות

הטכניקה הזו מניבה אורז פרסי מהמם אחד אחד מה שנקרא - עם שכבת תפוח אדמה ובצל קריספי מטורף.

כך היא הכינה את הסיר עם האורז הלבן ,  את הסיר עם האפונה והשמיר או אורז עם גזר וצימוקים התוספות הוכנסו לאורז בשכבות בשלב שבו מוסיפים את האורז מעל תפוחי האדמה. מניחים את תערובת האפונה והשמיר  או הגזר והתפוז ומעל עוד שכבת אורז וכך הלאה.

אירן הקפידה לציין כי  לא חייב לעבוד בשכבות, ניתן לערבב את התוספות עם אורז ולבשל.

מתכון מפורט ומסודר של אורז פרסי כאן.

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה