את מאמא מונט פגשתי אחרי שהזמינה אותי ללמוד את רזי הכנת הפקיילה או בשמה האחר טבחה בסלק (תבשיל סלק) אחד התבשילים היותר טעימים שאני מכירה המלווים קוסקוס מהמטבח התוניסאי / טריפולאי.. במפגש אתה לא רק שלמדתי את התבשיל המהמם הזה שתוכלו לקרוא עליו כאן .
אלא למדתי וצפיתי בה מכינה את הקוסקוס המהמם שלה. קוסקוס דקיק, רך ונעים כמשי עם ריח ומרקם שרק מאמות גדולות מהחיים מסוגלות להוציא תחת ידיהן.
הכנת הקוסקוס של מאמא מונט הכילה שני קילו סולת אך כאן הכמויות יירשמו למען הנוחות לפי קילו אחד, במידה תרצו תוכלו להכפיל כמויות .
מתחילים: לפני הכל מונט, מלאה עד שלושת רבעי גובהו של סיר התחתון של הקוסקוס במים, והעמידה אותו על להבה גדולה לרתיחה. רק לאחר מכן היא החלה בהכנת הקוסקוס.
בשלב ראשון, שפכה לקערה הגדולה את הסולת והוסיפה כף אחת של מלח וערבבה אותם יחדיו.
בשלב שני הוסיפה שליש כוס שמן וערבבה שוב, היא עשתה זאת באמצעות אצבעותיה בתנועות סיבוביות עד שחשה שכל הגרגרים מצופים בשמן.
לאחר שלב הוספת כוס המים, הקוסקוס יראה עדיין יחסית יבש ולא אחיד -זה בסדר. את הגרגירים היא העבירה לנפה לניפוי ראשוני. היא העבירה כל פעם כמות קטנה של גרגרי קוסקוס לנפה ומוללה אותם בעדינות דרך הרשת של נפה לתוך קערה. היא עשתה זאת בתנועות סיבוביות של האצבעות על גבי הרשת תחת הפעלת לחץ מתון. כאשר סיימה את הניפוי היא העבירה אותו לסיר האידוי - לאידוי ראשון.
לאחר שעה מתחילת האידוי, מונט הסירה את סיר האידוי ממקומו והפכה אותו לתוך קערה גדולה ומיד שפכה על הסיר כאשר הקוסקוס בתוכו בערך 2 כוסות מים. היא הוציאה באמצעות כף את הקוסקוס מהסיר שפכה מעל הקוסקוס הלוהט עוד חצי כוס מים. היא החלה לערבב את הקוסקוס באמצעות כף עץ גדולה ותוך כדי הוסיפה עוד חצי כוס נוסף. סה"כ 3 כוסות מים - כחצי ליטר לערך.
בכל התהליך בשלב הזה היא המשיכה כל הזמן לערבב את הקוסקוס עם כף גדולה.
זהו, בשלב זה הקוסקוס מוכן ומבושל היטב.
מונט מבהירה, כי הקוסקוס מוכן לאכילה וכבר ניתן להגיש כך את הקוסקוס. אך מי שרוצה להקפיד, יעביר את הקוסקוס בנפה פעם נוספת. והיא אכן עושה זאת, שוב מעבירה בין ידיה כל פעם כמות קטנה מהקוסקוס את הנפה ושוב מעבירה את אצבעותיה בתנועות סיבוביות כנגד רשת הנפה - מתחת נופלים לתוך הקערה גרגירי קוסקוס חמימים, רכים מאודים כהלכה.
אני נוהגת להכין קוסקוס ביתי בסופי השבוע, באופן דיי קבוע, אבל הטכניקה של מונט הייתה עבורי מהממת. התוצר הסופי שלה היה פשוט מענג. קוסקוס רך פלאפי טעים כשלעצמו.
ובמה הטכניקה שלה שונה משלי? בעצם בפעם הראשונה שמונט מתחילה את ערבוב הסולת ראשית בשמן ולאחר מכן כמעט ולא מרטיבה את הקוסקוס מה שמשאיר את הקוסקוס מאוד יבש יחסית ויוצר צורת הגרגיר הראשוני.
שלב האידוי הראשוני שלה הוא ארוך יחסית (שעה). בפעם השנייה לאחר אידוי ראשון כאשר הקוסקוס לוהט, היא מרטיבה את הסולת עם הרבה מאוד מים יחסית והסולת נמצאת ברמת לחות גבוהה עד כדי כך שחשבתי שלא יכול להיות שהתערובת הלחה שראיתי תניב קוסקוס גרגירי מופרד.
אני מקווה שהפירוט והתמונות יסייעו למי מכם שרוצה ומעוניין לעשות קוסקוס ביתי - אתם חייבים לנסות .
מי שרוצה את המתכון המקוצר עם כל הכמויות המדויקות תוכלו לקבל אותו כאן
להמשך קריאה על ביקוריי אצל מאמות נוספות תוכלו לראות בקטגוריות המאמות שלי.
הצטרפו לרשימת התפוצה
2 Responses
איילה,היקרה ♥️♥️
אני מתענגת ומאושרת מפרוייקט המאמות שלך,
ממש תענוג לעקוב ????
דרך אגב נכון שבסוף כל ההסברים והתמונות המרהיבות
רשום ללחוץ כאן ע״מ לקבל תקציר של המתכון
אך משום מה לא נפתח.
מצפה כבר לספר- על אף הטכנולוגיה אין כמו ריח הספרים??
היי לינדה תודה רבה, אני מאוד שמחה לשמוע
תיכף בודקת את הקישורים מדוע הם לא עובדים, ריגשת מאוד תודה רבה