1/4 קילו בשר בקר טחון דק פעמיים (ממליצה על נתח צלעות).
1/4 קילו בשר פרגית טחונה.
1 בצל מגורר.
3 גבעולי סלרי קצוצים דק.
1 תפוח אדמה מגורר דק.
מלח.
מעט פלפל אנגלי.
חצי כפית ראס אל חנות.
חצי כפית כמון (לא חובה).
3 כפות אורז לא מבושל.
1/4 כוס שמן.
3 כפות מים.
לטבילה: ביצה מקושקשת בקערה, וקערה קטנה עם כוס סולת
לטיגון : שמן לטיגון בגובה 2 ס"מ.
לרוטב: 2 בצלים בנונים, 2 עגבניות מגורדות, 2 כפות רסק עגבניות.
תבלינים :כפית שטוחה כרכום, חצי כפית כמון, כפית בהרט, כף מרק עוף (במידה ולא משתמשים בציר עוף אם יש) מלח
כחצי ליטר מים או ציר עוף.
1/4 כוס שמן.
קציצות: מכניסים את כל מרכיבי הקציצה לקערה לשים היטב לתערובת הומוגנית.
יוצרים קציצות קטנות בידיים רטובות ומניחים על משטח משומן.
עוברים להכנת הרוטב: פורסים את הבצלים לרצועות מעבירים לטיגון קל למחבת ומטגנים עם השמן, לאחר שהרצועות שחומות מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מגורדות ותבלינים.
לאחר כדקה שתיים מוסיפים את המים או הציר מערבבים טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים כ 15 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור.
כאשר הרוטב מתבשל זה השלב שבו אני מתחילה להכין את הקציצות לקראת טיגון.
טובלת כל קציצה ראשית בביצה טרופה ולאחר מכן בסולת ומיד מתחילה בטיגון הקציצות.
אני מטגנת בשמן את הקציצות כחצי דקה מכל צד.
כאשר הקציצות מוכנות מכניסים אותן לרוטב ולבשל ביחד כ 20 דקות על להבה נמוכה עם מכסה סגור.
במהלך הבישול יש להרטיב את הקציצות בחלק העליון שלהם כמה פעמים במהלך הבישול, אם הנוזלים נספגים בקציצות (בגלל הסולת) יש להוסיף עוד נוזלים עד שהקציצות מבושלות היטב והרוטב מסמיך.
גדלתי בשכונה בה שוכנו כל העולים החדשים שהועברו מהמעברות של חולות אשדוד דאז, לשכונת בניינים טוריים.
כל משפחה בדירה שלה, אבל למעשה כל השכנים כולם הבניין פתחו את דלתותיהם הפכו לבית אחד גדול.
רוב רובם של השכנים היו עולים מארצות צפון אפריקה, מרוקו ואלג'יר וטוניס…. השפה השלטת המשותפת לכולם הייתה צרפתית. המאכלים והמסורות התערבבו אלו באלו, ואת הבולט (קציצה בצרפתית) האלה של מדאם דהאן מהקומה השנייה אף אחד לא יכול היה לנצח.
אז הנה לכם מתכון של קציצות משובחות. ראשית מדובר באמת בקציצות בשר ברוטב עגבניות הכי טעימות שיש, והכי חשוב מדובר בקציצות עגלגלות חגיגיות יפות וטעימות שיכולות לקבל אליהן ולספוג כל רוטב שתרצו. שנית, חשוב לדעת כי הקציצות עטופות בסולת שהופכת למין מעטה שסופג אליו טעמים והופך לעטיפה נעימה וטעימה. לסיכום הקציצות הולכות לככב בשולחן השבת שלכם בגאווה.
הקציצות יכולות להתבשל בכל רוטב שאתם אוהבים, בכל שילוב של ירק אהוב עליכם.
למשל: עם אפונה, או הרבה בצל, לוביה, או לבבות ארטישוק.
אני כבר מלאתי רבעי ארטישוק בתערובת דומה וציפיתי אותם באותו הציפוי והתוצאה הייתה מהממת, את המתכון לארטישוק הממולא תוכלו לראות כאן.
בתמונות המופיעות בפוסט הקציצות בושלו עם שעועית ירוקה טרייה, אותה ניתן להוסיף לבישול עם הרוטב.
מאחר ובתוך הקציצה יש מעט אורז, הגורמות לקציצה לתפוח בבישול, עצבו אותן קטנות מלכתחילה.
את הקציצות יש לטגן קלות בלבד, עד שהסולן הופכת לצבע לבן.
ניתן לשלב בקציצות כל ירק שאתם אוהבים ולהוסיף את התיבול האהוב עליכם.
אם העגבניות ברוטב חמוצות יש לאזן בשלב הטעימות את טעמן עם מעט סוכר.
1/4 קילו בשר בקר טחון דק פעמיים (ממליצה על נתח צלעות).
1/4 קילו בשר פרגית טחונה.
1 בצל מגורר.
3 גבעולי סלרי קצוצים דק.
1 תפוח אדמה מגורר דק.
מלח.
מעט פלפל אנגלי.
חצי כפית ראס אל חנות.
חצי כפית כמון (לא חובה).
3 כפות אורז לא מבושל.
1/4 כוס שמן.
3 כפות מים.
לטבילה: ביצה מקושקשת בקערה, וקערה קטנה עם כוס סולת
לטיגון : שמן לטיגון בגובה 2 ס"מ.
לרוטב: 2 בצלים בנונים, 2 עגבניות מגורדות, 2 כפות רסק עגבניות.
תבלינים :כפית שטוחה כרכום, חצי כפית כמון, כפית בהרט, כף מרק עוף (במידה ולא משתמשים בציר עוף אם יש) מלח
כחצי ליטר מים או ציר עוף.
1/4 כוס שמן.
קציצות: מכניסים את כל מרכיבי הקציצה לקערה לשים היטב לתערובת הומוגנית.
יוצרים קציצות קטנות בידיים רטובות ומניחים על משטח משומן.
עוברים להכנת הרוטב: פורסים את הבצלים לרצועות מעבירים לטיגון קל למחבת ומטגנים עם השמן, לאחר שהרצועות שחומות מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מגורדות ותבלינים.
לאחר כדקה שתיים מוסיפים את המים או הציר מערבבים טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים כ 15 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור.
כאשר הרוטב מתבשל זה השלב שבו אני מתחילה להכין את הקציצות לקראת טיגון.
טובלת כל קציצה ראשית בביצה טרופה ולאחר מכן בסולת ומיד מתחילה בטיגון הקציצות.
אני מטגנת בשמן את הקציצות כחצי דקה מכל צד.
כאשר הקציצות מוכנות מכניסים אותן לרוטב ולבשל ביחד כ 20 דקות על להבה נמוכה עם מכסה סגור.
במהלך הבישול יש להרטיב את הקציצות בחלק העליון שלהם כמה פעמים במהלך הבישול, אם הנוזלים נספגים בקציצות (בגלל הסולת) יש להוסיף עוד נוזלים עד שהקציצות מבושלות היטב והרוטב מסמיך.
1/4 קילו בשר בקר טחון דק פעמיים (ממליצה על נתח צלעות).
1/4 קילו בשר פרגית טחונה.
1 בצל מגורר.
3 גבעולי סלרי קצוצים דק.
1 תפוח אדמה מגורר דק.
מלח.
מעט פלפל אנגלי.
חצי כפית ראס אל חנות.
חצי כפית כמון (לא חובה).
3 כפות אורז לא מבושל.
1/4 כוס שמן.
3 כפות מים.
לטבילה: ביצה מקושקשת בקערה, וקערה קטנה עם כוס סולת
לטיגון : שמן לטיגון בגובה 2 ס"מ.
לרוטב: 2 בצלים בנונים, 2 עגבניות מגורדות, 2 כפות רסק עגבניות.
תבלינים :כפית שטוחה כרכום, חצי כפית כמון, כפית בהרט, כף מרק עוף (במידה ולא משתמשים בציר עוף אם יש) מלח
כחצי ליטר מים או ציר עוף.
1/4 כוס שמן.
קציצות: מכניסים את כל מרכיבי הקציצה לקערה לשים היטב לתערובת הומוגנית.
יוצרים קציצות קטנות בידיים רטובות ומניחים על משטח משומן.
עוברים להכנת הרוטב: פורסים את הבצלים לרצועות מעבירים לטיגון קל למחבת ומטגנים עם השמן, לאחר שהרצועות שחומות מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מגורדות ותבלינים.
לאחר כדקה שתיים מוסיפים את המים או הציר מערבבים טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים כ 15 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור.
כאשר הרוטב מתבשל זה השלב שבו אני מתחילה להכין את הקציצות לקראת טיגון.
טובלת כל קציצה ראשית בביצה טרופה ולאחר מכן בסולת ומיד מתחילה בטיגון הקציצות.
אני מטגנת בשמן את הקציצות כחצי דקה מכל צד.
כאשר הקציצות מוכנות מכניסים אותן לרוטב ולבשל ביחד כ 20 דקות על להבה נמוכה עם מכסה סגור.
במהלך הבישול יש להרטיב את הקציצות בחלק העליון שלהם כמה פעמים במהלך הבישול, אם הנוזלים נספגים בקציצות (בגלל הסולת) יש להוסיף עוד נוזלים עד שהקציצות מבושלות היטב והרוטב מסמיך.
הצטרפו לרשימת התפוצה