קציצות
1/2 קילו בשר פרגית טחון
1 בצל מגורר
1 גזר מגורר
2 פרוסות לחם מושרות במים סחוטות
מלח
1 כפית ראס אל חנות / בהראט
1/4 כוס שמן
1/3 כוס מים
*שמן לטיגון הקציצות – בחצי גובה הקציצה
אפונה וראשי ארטישוק
1/4 כוס שמן
שקית אפונה קפואה (800 גרם)
צרור עלי כרפס
1 כפית שטוחה פלפל אנגלי
1 כפית בהראט או ראס אל חנות
כפית סוכר חום (מדגיש את המתיקות הטבעית של האפונה)
3 כוסות מים או ציר עוף
4 – 3 ראשי ארטישוק חתוכים לרבעים
מלח
קציצות:
מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצה לשים היטב עד לתערובת אחידה.
בידיים משומנות יוצרים קציצות עגולות ומעט פחוסות מניחים בצד ומחממים את השמן במחבת.
מטגנים את הקציצות עד להשחמה יפה ומניחים בצד.
עוברים להכנת הסיר עם האפונה:
מניחים את כל הירקות האפונה, הסלרי והארטישוק רצוי בסיר סוטאג' שטוח מוסיפים מעליהם את השמן המלח הסוכר וכל שאר התבלינים מכסים עד גובה הקציצות עם הציר או המים ומביאים לרתיחה קלה
ממשיכים לבשל אש נמוכה / בינונית עם מכסה ומבשלים כ 20 דקות. לאחר מכן מסירים את המכסה ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם והאפונה.
אין הרבה מה להרחיב, סיר של קציצות פרגית רכות מתובלות בעדינות, מתבשלות יחד עם אפונה וארטישוק.
שילוב שאני מאוד אוהבת להגיש ליד אורז – ארוחה מנחמת וביתית. מתכון דומה נוסף של סיר אפונה יש גם עם קציצות בקר
שמופיע בקישור כאן
כמו תמיד הפשטות תמיד מנצחת.
אתם בהחלט לא חייבים לטגן את הקציצות, אבל הטיגון "סוגר" אותן ומשאיר אותן עסיסיות ונותן להם טעם נוסף.
זמן הבישול תלוי בכמה אתם אוהבים את האפונה שלכם מבושלת, אצלי אוהבים אותה מבושלת עד מוות. אם אתם אוהבים אותה מבושלת פחות, פשוט תוסיפו פחות מים לסיר וזמן הבישול יתקצר משמעותית.
קציצות
1/2 קילו בשר פרגית טחון
1 בצל מגורר
1 גזר מגורר
2 פרוסות לחם מושרות במים סחוטות
מלח
1 כפית ראס אל חנות / בהראט
1/4 כוס שמן
1/3 כוס מים
*שמן לטיגון הקציצות – בחצי גובה הקציצה
אפונה וראשי ארטישוק
1/4 כוס שמן
שקית אפונה קפואה (800 גרם)
צרור עלי כרפס
1 כפית שטוחה פלפל אנגלי
1 כפית בהראט או ראס אל חנות
כפית סוכר חום (מדגיש את המתיקות הטבעית של האפונה)
3 כוסות מים או ציר עוף
4 – 3 ראשי ארטישוק חתוכים לרבעים
מלח
קציצות:
מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצה לשים היטב עד לתערובת אחידה.
בידיים משומנות יוצרים קציצות עגולות ומעט פחוסות מניחים בצד ומחממים את השמן במחבת.
מטגנים את הקציצות עד להשחמה יפה ומניחים בצד.
עוברים להכנת הסיר עם האפונה:
מניחים את כל הירקות האפונה, הסלרי והארטישוק רצוי בסיר סוטאג' שטוח מוסיפים מעליהם את השמן המלח הסוכר וכל שאר התבלינים מכסים עד גובה הקציצות עם הציר או המים ומביאים לרתיחה קלה
ממשיכים לבשל אש נמוכה / בינונית עם מכסה ומבשלים כ 20 דקות. לאחר מכן מסירים את המכסה ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם והאפונה.
קציצות
1/2 קילו בשר פרגית טחון
1 בצל מגורר
1 גזר מגורר
2 פרוסות לחם מושרות במים סחוטות
מלח
1 כפית ראס אל חנות / בהראט
1/4 כוס שמן
1/3 כוס מים
*שמן לטיגון הקציצות – בחצי גובה הקציצה
אפונה וראשי ארטישוק
1/4 כוס שמן
שקית אפונה קפואה (800 גרם)
צרור עלי כרפס
1 כפית שטוחה פלפל אנגלי
1 כפית בהראט או ראס אל חנות
כפית סוכר חום (מדגיש את המתיקות הטבעית של האפונה)
3 כוסות מים או ציר עוף
4 – 3 ראשי ארטישוק חתוכים לרבעים
מלח
קציצות:
מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצה לשים היטב עד לתערובת אחידה.
בידיים משומנות יוצרים קציצות עגולות ומעט פחוסות מניחים בצד ומחממים את השמן במחבת.
מטגנים את הקציצות עד להשחמה יפה ומניחים בצד.
עוברים להכנת הסיר עם האפונה:
מניחים את כל הירקות האפונה, הסלרי והארטישוק רצוי בסיר סוטאג' שטוח מוסיפים מעליהם את השמן המלח הסוכר וכל שאר התבלינים מכסים עד גובה הקציצות עם הציר או המים ומביאים לרתיחה קלה
ממשיכים לבשל אש נמוכה / בינונית עם מכסה ומבשלים כ 20 דקות. לאחר מכן מסירים את המכסה ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם והאפונה.
הצטרפו לרשימת התפוצה