6 – 7 גמבות שלמות קלויות בתנור מקולפות מקליפה נקיות מגרעינים ומסוננות מנוזלים
כאשר מקלפים ומנקים אותם יש לדאוג להשאירן כמה שיותר שלמות.
חומרי המילוי
2 בצלים קצוצים
1/3 כוס שמן
1/2 קילו בשר טחון או קצוץ (צלעות מס' 2)
חצי כוס שמיר קצוץ
חצי כוס נענע קצוצה
כפית גדושה בהרט
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
2 כוסות אורז
כף גדושה רסק עגבניות
4 משמשים מיובשים קצוצים קטן (אופציונאלי)
מלח
חומרי הרוטב
4 כפות גדושות של רסק עגבניות
1/3 כוס רכז רימונים או 2 כפות רוטב תמר הינדי
1/2 כוס שמן
1/2 כוס לימון סחוט טרי
3-4 כפיות ריבה מכל סוג
מלח
2 כוסות מים או ציר כלשהו
1 בצל פרוס
מכינים את המילוי : מחממים מחבת שמים את הבצל ומתחילים לאדות אותו במחבת החמה עד שהוא מתחיל לקבל מעט צבע
מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה יפה מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו היטב עד שהבשר צרוב היטב
מכבים את האש מוסיפים את כל שאר חומרי המילוי ומערבבים.
טועמים מעט ומתקנים תיבול.
ממלאים את הגמבות: פורסים את הגמבות על קרש חיתוך, חותכים אותן בערך לשלוש חלקים, יש לחתוך לפי העורקים הטבעיים של הגמבה.
בחלק התחתון של כל חלק מניחים כף מהמילוי ומגלגלים את הגמבה מעל המילוי ליצירת גליל
להניח בתחתית הסיר בצל פרוס לעיגולים בסיר סוטאג' שטוח, ומעליהם את גלילי הגמבה.
כאשר כל הגמבות ממולאות מונחות בסיר מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים בעדינות מעל הממולאים, הנוזל צריך להגיע כמעט סף הממולאים.
מעל הממולאים מניחים נייר אפיה רטוב שנסחט ומעל צלחת שתשמור הממולאים שלא יפתחו במהלך הבישול וסוגרים את הסיר עם מכסה.
מבשלים על אש נמוכה כ 30 דקות ולאחר מכן מסירים את הצלחת (משאירים את הנייר ומכניסים לתנור עם מכסה עוד כ 3/4 שעה על חום של 170 מעלות, עדיין מכוסה.
יש לדאוג להוסיף לסיר נוזלים במידת הצורך שלא יתייבש.
רצוי לסיים את התבשיל בהשחמה נוספת בתנור של 10 דקות ללא מכסה.
מי לא מכיר גמבה ממולאת באורז ובשר או פלפל ממולא.
צורת ההכנה והמילוי והגלגול המיוחד, גורמת לגמבה הספציפית הזו להיות לא רק יפה אלא מאוד טעימה על כל מרכיביה.
את הרעיון למילוי לגלילי גמבה קיבלתי "מהזקנה" אישה מרוקאית מבוגרת שכבר שנים רבות מחזיקה מסעדה בצריפון קטן באשדוד, עם קהל לקוחות קבוע מעמידה מידיי יום סירים מטורפים שמתבשלים לאיטם על מנגל גחלים. את הגמבה הקלויה והמקולפת היא ממלאת בקציצת שווארמה בתיבול מרוקאי.
אני לקחתי את הגמבה לכיוון שלי ובחרתי למלא אותה ולבשל אותה במילוי וברוטב של הממולאים שלי התוצאה המתקבלת היא לא פחות ממעדן.
את הגמבה הממולאת הזו אני עושה בעיקר לארוחות חגיגיות, לסיר יש מראה מהפנט של אדום בוהק . המילוי שמתקבל בתוך הגמבה הוא רך נעים חמוץ מתוק עם הבצל המטוגן המשמש והשזיף בשילוב והגמבה שמתמסרת בקלות לחיתוך שלה יוצרים שילוב טעמים מושלם.
ניתן לקלות את הפלפלים כ 25 דקות בתנור – לכבות אותו להמתין עד צינון מלא ואז לקלף, זה מאוד מקל על הקילוף וניתן לעשות זאת אפילו יום לפני.
ניתן להכין את הממולאים גם מגמבות צהובות.
6 – 7 גמבות שלמות קלויות בתנור מקולפות מקליפה נקיות מגרעינים ומסוננות מנוזלים
כאשר מקלפים ומנקים אותם יש לדאוג להשאירן כמה שיותר שלמות.
חומרי המילוי
2 בצלים קצוצים
1/3 כוס שמן
1/2 קילו בשר טחון או קצוץ (צלעות מס' 2)
חצי כוס שמיר קצוץ
חצי כוס נענע קצוצה
כפית גדושה בהרט
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
2 כוסות אורז
כף גדושה רסק עגבניות
4 משמשים מיובשים קצוצים קטן (אופציונאלי)
מלח
חומרי הרוטב
4 כפות גדושות של רסק עגבניות
1/3 כוס רכז רימונים או 2 כפות רוטב תמר הינדי
1/2 כוס שמן
1/2 כוס לימון סחוט טרי
3-4 כפיות ריבה מכל סוג
מלח
2 כוסות מים או ציר כלשהו
1 בצל פרוס
מכינים את המילוי : מחממים מחבת שמים את הבצל ומתחילים לאדות אותו במחבת החמה עד שהוא מתחיל לקבל מעט צבע
מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה יפה מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו היטב עד שהבשר צרוב היטב
מכבים את האש מוסיפים את כל שאר חומרי המילוי ומערבבים.
טועמים מעט ומתקנים תיבול.
ממלאים את הגמבות: פורסים את הגמבות על קרש חיתוך, חותכים אותן בערך לשלוש חלקים, יש לחתוך לפי העורקים הטבעיים של הגמבה.
בחלק התחתון של כל חלק מניחים כף מהמילוי ומגלגלים את הגמבה מעל המילוי ליצירת גליל
להניח בתחתית הסיר בצל פרוס לעיגולים בסיר סוטאג' שטוח, ומעליהם את גלילי הגמבה.
כאשר כל הגמבות ממולאות מונחות בסיר מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים בעדינות מעל הממולאים, הנוזל צריך להגיע כמעט סף הממולאים.
מעל הממולאים מניחים נייר אפיה רטוב שנסחט ומעל צלחת שתשמור הממולאים שלא יפתחו במהלך הבישול וסוגרים את הסיר עם מכסה.
מבשלים על אש נמוכה כ 30 דקות ולאחר מכן מסירים את הצלחת (משאירים את הנייר ומכניסים לתנור עם מכסה עוד כ 3/4 שעה על חום של 170 מעלות, עדיין מכוסה.
יש לדאוג להוסיף לסיר נוזלים במידת הצורך שלא יתייבש.
רצוי לסיים את התבשיל בהשחמה נוספת בתנור של 10 דקות ללא מכסה.
6 – 7 גמבות שלמות קלויות בתנור מקולפות מקליפה נקיות מגרעינים ומסוננות מנוזלים
כאשר מקלפים ומנקים אותם יש לדאוג להשאירן כמה שיותר שלמות.
חומרי המילוי
2 בצלים קצוצים
1/3 כוס שמן
1/2 קילו בשר טחון או קצוץ (צלעות מס' 2)
חצי כוס שמיר קצוץ
חצי כוס נענע קצוצה
כפית גדושה בהרט
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
2 כוסות אורז
כף גדושה רסק עגבניות
4 משמשים מיובשים קצוצים קטן (אופציונאלי)
מלח
חומרי הרוטב
4 כפות גדושות של רסק עגבניות
1/3 כוס רכז רימונים או 2 כפות רוטב תמר הינדי
1/2 כוס שמן
1/2 כוס לימון סחוט טרי
3-4 כפיות ריבה מכל סוג
מלח
2 כוסות מים או ציר כלשהו
1 בצל פרוס
מכינים את המילוי : מחממים מחבת שמים את הבצל ומתחילים לאדות אותו במחבת החמה עד שהוא מתחיל לקבל מעט צבע
מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה יפה מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו היטב עד שהבשר צרוב היטב
מכבים את האש מוסיפים את כל שאר חומרי המילוי ומערבבים.
טועמים מעט ומתקנים תיבול.
ממלאים את הגמבות: פורסים את הגמבות על קרש חיתוך, חותכים אותן בערך לשלוש חלקים, יש לחתוך לפי העורקים הטבעיים של הגמבה.
בחלק התחתון של כל חלק מניחים כף מהמילוי ומגלגלים את הגמבה מעל המילוי ליצירת גליל
להניח בתחתית הסיר בצל פרוס לעיגולים בסיר סוטאג' שטוח, ומעליהם את גלילי הגמבה.
כאשר כל הגמבות ממולאות מונחות בסיר מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים בעדינות מעל הממולאים, הנוזל צריך להגיע כמעט סף הממולאים.
מעל הממולאים מניחים נייר אפיה רטוב שנסחט ומעל צלחת שתשמור הממולאים שלא יפתחו במהלך הבישול וסוגרים את הסיר עם מכסה.
מבשלים על אש נמוכה כ 30 דקות ולאחר מכן מסירים את הצלחת (משאירים את הנייר ומכניסים לתנור עם מכסה עוד כ 3/4 שעה על חום של 170 מעלות, עדיין מכוסה.
יש לדאוג להוסיף לסיר נוזלים במידת הצורך שלא יתייבש.
רצוי לסיים את התבשיל בהשחמה נוספת בתנור של 10 דקות ללא מכסה.
הצטרפו לרשימת התפוצה
תגובה אחת
מחפשת המשך מתכון הוראות הכנה