חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
פקיילה תבשיל תרד ושעועית
Home » מתכונים » פקיילה – תבשיל מנגולד שעועית ובשר של מאמא מונט

פקיילה – תבשיל מנגולד שעועית ובשר של מאמא מונט

המתכון של מאמא מונט התונסאית שלימדה אותי צעד אחר צעד את רזי התרכיז המופלא שמכינים מעלי מנגולד או תרד בטכניקה שלא מוכרת לי. את התבשיל/הטבחה מגישים ליד או מעל מנת קוסקוס.

פקיילה – תבשיל מנגולד שעועית ובשר של מאמא מונט

רשימת מצרכים

לתמצית
3 חבילות עלי מנגולד
כוס שמן
או 3 כפות תמצית פקיילה מוכנה (קונים במעדניות)

לתבשיל
1 כוס של עלים קצוצים :פטרוזיליה, כוסברה ושמיר.
5 שיני שום קלופות שלמות
1 קילו בשר שריר חתוך לנתחים
עצמות מח  (לא חובה)
2 גרונות הודו (לא חובה)
3 כוסות שעועית מושרית ללילה או שקית שעועית סנפרוסט

אופן ההכנה

שוטפים ומייבשים היטב את עלי המנגולד חותכים את החלק הירוק של עלי המנגולד , כי רק בהם משתמשים.
מכניסים את העלים לתוך סיר עם שמן מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כשעתיים, כן שעתיים!
מתי יודעים מתי סיימנו את תהליך הטיגון? ובכן בסוף התהליך העלים בסיר יהיו קריספיים מאוד אתם תרגישו זאת בערבוב וצבעם יהיה שחור וקולות של פצפוץ יעלו מהסיר.
זהו שלב מאוד קריטי שבו העלים יכולים להישרף בקלות. לכן יש לעמוד ליד הסיר ולערבב כל הזמן.
את המסה שהתקבלה טוחנים עם מוט טחינה, מעבירים לקופסה אטומה ומכסים בשמן. ניתן לשמור את התמצית בצורה זו הרבה מאוד זמן.

להכנת התבשיל:
בסיר שמים 2 כפות גדושות מהתמצית מוסיפים את הבשר העצמות והגרונות ומערבבים ומבשלים יחד כמה דקות.
מוסיפים את הירק ומים או ציר עד כיסוי מלא של כל הבשר.
מבשלים כשעה ולאחר מכן מוספים את השעועית, מבשלים עוד כשעתיים עד שהבשר רך מאוד.
טועמים וממליחים לפי הטעם.

ההליך המקוצר : בסיר לחץ מבשלים את הבשר העצמות וגרונות על פי כללי הבישול של הסיר, כאשר הבשר מוכן מוסיפים לו 2 כפות תמצית פקיילה מוכנה ממשיכים לבשל קוצצים את כל הירק עם השום והשעועית מכניסים לתוך הסיר ומבשלים כשעה.
טועמים וממליחים לפי הטעם.

מגישים חם ליד או מעל קוסקוס מהביל.

שמירת מתכון(0)

תבשיל סלק מהמטבח התונסאי או הטריפוליאי שטעמו המיוחד מתקבל מתמצית עלי מנגולד או תרד שמכינים בטכניקה מיוחדת שמרכזת את טעם והופכת אותם לתרכיז בעל טעם אוממי עמוק התבשיל שמועשר בדרך כלל בבשר ובשעועית לבנה מוגש מעל קוסקוס דקיק ואורירי.
הטעם הוא טעם גן עדן ולכן למרות שמדובר בתרכיז שדורש זמן הכנה רב הוא שווה את זה בעיקר כאשר הכנת התמצית מניבה תרכיז להכנת כמה וכמה סירים.
ועדיין אם אם לא תרצו להשקיע תוכלו להכין את התבשיל במהירות ובקלות בקניית תרכיז מוכנה בצנצנת במעדניות.
בכל מקרה ממליצה לכם לקרוא את המפגש שלי עם מאמא מונט וההסבר על הכנת התבשיל באופן מפורט יותר כאן.

 

דגשים למתכון מנצח

ניתן בהחלט להשתמש בתמצית מוכנה שמוכרים בהרבה מעדניות
שימוש בתמצית מוכנה ובסיר לחץ יניב תבשיל ממש אבל ממש מהיר.
אם משמיטים בשר מדובר בתבשיל טבעוני מושלם ועם קוסקוס זו חגיגה טבעונית.

רשימת מצרכים

לתמצית
3 חבילות עלי מנגולד
כוס שמן
או 3 כפות תמצית פקיילה מוכנה (קונים במעדניות)

לתבשיל
1 כוס של עלים קצוצים :פטרוזיליה, כוסברה ושמיר.
5 שיני שום קלופות שלמות
1 קילו בשר שריר חתוך לנתחים
עצמות מח  (לא חובה)
2 גרונות הודו (לא חובה)
3 כוסות שעועית מושרית ללילה או שקית שעועית סנפרוסט

אופן ההכנה

שוטפים ומייבשים היטב את עלי המנגולד חותכים את החלק הירוק של עלי המנגולד , כי רק בהם משתמשים.
מכניסים את העלים לתוך סיר עם שמן מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כשעתיים, כן שעתיים!
מתי יודעים מתי סיימנו את תהליך הטיגון? ובכן בסוף התהליך העלים בסיר יהיו קריספיים מאוד אתם תרגישו זאת בערבוב וצבעם יהיה שחור וקולות של פצפוץ יעלו מהסיר.
זהו שלב מאוד קריטי שבו העלים יכולים להישרף בקלות. לכן יש לעמוד ליד הסיר ולערבב כל הזמן.
את המסה שהתקבלה טוחנים עם מוט טחינה, מעבירים לקופסה אטומה ומכסים בשמן. ניתן לשמור את התמצית בצורה זו הרבה מאוד זמן.

להכנת התבשיל:
בסיר שמים 2 כפות גדושות מהתמצית מוסיפים את הבשר העצמות והגרונות ומערבבים ומבשלים יחד כמה דקות.
מוסיפים את הירק ומים או ציר עד כיסוי מלא של כל הבשר.
מבשלים כשעה ולאחר מכן מוספים את השעועית, מבשלים עוד כשעתיים עד שהבשר רך מאוד.
טועמים וממליחים לפי הטעם.

ההליך המקוצר : בסיר לחץ מבשלים את הבשר העצמות וגרונות על פי כללי הבישול של הסיר, כאשר הבשר מוכן מוסיפים לו 2 כפות תמצית פקיילה מוכנה ממשיכים לבשל קוצצים את כל הירק עם השום והשעועית מכניסים לתוך הסיר ומבשלים כשעה.
טועמים וממליחים לפי הטעם.

מגישים חם ליד או מעל קוסקוס מהביל.

פקיילה – תבשיל מנגולד שעועית ובשר של מאמא מונט

רשימת מצרכים

לתמצית
3 חבילות עלי מנגולד
כוס שמן
או 3 כפות תמצית פקיילה מוכנה (קונים במעדניות)

לתבשיל
1 כוס של עלים קצוצים :פטרוזיליה, כוסברה ושמיר.
5 שיני שום קלופות שלמות
1 קילו בשר שריר חתוך לנתחים
עצמות מח  (לא חובה)
2 גרונות הודו (לא חובה)
3 כוסות שעועית מושרית ללילה או שקית שעועית סנפרוסט

אופן ההכנה

שוטפים ומייבשים היטב את עלי המנגולד חותכים את החלק הירוק של עלי המנגולד , כי רק בהם משתמשים.
מכניסים את העלים לתוך סיר עם שמן מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כשעתיים, כן שעתיים!
מתי יודעים מתי סיימנו את תהליך הטיגון? ובכן בסוף התהליך העלים בסיר יהיו קריספיים מאוד אתם תרגישו זאת בערבוב וצבעם יהיה שחור וקולות של פצפוץ יעלו מהסיר.
זהו שלב מאוד קריטי שבו העלים יכולים להישרף בקלות. לכן יש לעמוד ליד הסיר ולערבב כל הזמן.
את המסה שהתקבלה טוחנים עם מוט טחינה, מעבירים לקופסה אטומה ומכסים בשמן. ניתן לשמור את התמצית בצורה זו הרבה מאוד זמן.

להכנת התבשיל:
בסיר שמים 2 כפות גדושות מהתמצית מוסיפים את הבשר העצמות והגרונות ומערבבים ומבשלים יחד כמה דקות.
מוסיפים את הירק ומים או ציר עד כיסוי מלא של כל הבשר.
מבשלים כשעה ולאחר מכן מוספים את השעועית, מבשלים עוד כשעתיים עד שהבשר רך מאוד.
טועמים וממליחים לפי הטעם.

ההליך המקוצר : בסיר לחץ מבשלים את הבשר העצמות וגרונות על פי כללי הבישול של הסיר, כאשר הבשר מוכן מוסיפים לו 2 כפות תמצית פקיילה מוכנה ממשיכים לבשל קוצצים את כל הירק עם השום והשעועית מכניסים לתוך הסיר ומבשלים כשעה.
טועמים וממליחים לפי הטעם.

מגישים חם ליד או מעל קוסקוס מהביל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך שבא לי להיות חברה שלכם (:

הצטרפו לרשימת התפוצה